1984 – Wie wint de pot?

Tante Alberdina is gestorven. Tot grote ergernis van Martha en John, moeten volgens het testament alle familieleden bij hen blijven logeren, voor de laatste wilsbeschikking van Alberdina. Iedereen hoopt het leeuwenaandeel in de wacht te slepen. Iedereen luistert naar het testament met grote verwondering. De tante vermaakt haar hele vermogen aan haar kat Keesje, en haar kanarie, Pietemannetje.

In ruil voor de rente op het kapitaal moeten Martha en John deze huisdiertjes verzorgen. Na de dood van de kat en de vogel erven zij het geld. Keesje en Pietemannetje moeten wel een natuurlijke dood sterven of alles zal verdeeld worden onder de overige familieleden. Maar ook in dat geval zijn er voorwaarden. Dan is de studentikoze Herman verplicht een week na de begrafenis te trouwen.

Pantoffelheld Diederik moet bewijzen dat hij haar op zijn tanden heeft gekregen en moet de buurman van Alberdina gaan aftuigen. Zijn vrouw Clothilde moet binnen dezelfde week geaccepteerd worden als lid van de zangvereniging en de moderne Teddie moet een degelijke huisvrouw worden. Om aan al die voorwaarden te voldoen, moeten de familieleden een week lang bij Martha en John blijven slapen. De notaris moet toezicht houden over de uitvoering van het testament. Na een week zijn ze allemaal in hun opdracht geslaagd en volgt de ontknoping.

Acteurs: Ida Matheve, Jos Van Craenendonck, Lisette Peeters, Godelieve Stans, Louis Vanhoof, Alfons Beckers, Julia Maes, Magriet Wils, Mimi Embrechts