1987 – Tante non komt uit Zaïre

John Coolen is het weduwnaarschap beu en wil hertrouwen met een Griekse redersdochter (dit tot grote tegenzin van zijn schoonzus Emma die ook weduwe is en bij hem inwoont). Zijn zoon is heimelijk verliefd op Debbie, lekehelpster in Zaïre. Wanneer John een van Debbies brieven onderschept, veinst Flip dat het een brief is van een oude tante non in Zaïre. De situatie raakt in het honderd als die non echt arriveert samen met een oude pater.

Als ook Debbie heimelijk in het huis logeert en ook de Griekse komt logeren dan wordt het allemaal een beetje te veel voor Flora, de zo pas aangeworven meid. Niemand doet een oog dicht, er wordt met drie identieke urnen rondgesold, de non krijgt een verschijning van haar ex-echtgenoot (jawel) en de Griekse blijkt een oplichtster te zijn.

En ook een handvol diamanten raakt zoek. Maar einde goed, alles goed : de Griekse wordt gesnapt, de non blijkt geen non te zijn en Flip kan trouwen met Debbie.

Acteurs: Mimi Embrechts, Godelieve Stans, Lisette Peeters, Louis Vanhoof, Jos Stans, Marc Van Reusel, Ida Matheve, Michel Bouckaert, Maria Keersmaeckers