1988 – Het minnespel der maagden

Daar zitten ze dan, de drie “overschotjes”. Wemeltien, Remmeitien en Peuzeltien Schepers met enkel Boksen-Teun, hun oude meesterknecht, om naar te kijken. Alleen tussen Remmeltien en Kareltje Mansgaren, de plaatselijke warme bakker, ontwikkelt zich een broze romance. Maar dan gebeurt er een wonder!

Op een mistige novemberavond vliegt vlakbij hun boerengedoetje een auto uit de bocht. En dan komt “de grote wereld” hun leven binnen in de vorm van de belegen actrice Nella Kornoelje en de jonge antiquair Antoine Heijboer de Gauw tot Snotterveld. “Een mooie kerel,” verzucht Wemeltien. “Een naam als een pauwestaart,” zegt Peuzeltien.

En deze Antoine doet op dit afgelegen boerderijtje de ontdekking van zijn leven. Een sinds 1872 verdwenen schilderij van Rubens wordt hier onder het stof der jaren vandaan gehaald. De naam van het schilderij? “Het Minnespel der Maagden“. En met de fenomenale opbrengst van dit schilderij begint voor onze drie maagden ook het minnespel. Een kostelijk blijspel met de meest dwaze situaties, dat borg staat voor een avondje uitbundig plezier.

Acteurs: Mimi Embrechts, Godelieve Stans, Lisette Peeters, Louis Vanhoof, Alfons Deliƫn, Marc Van Reusel, Ida Matheve, Michel Bouckaert